Dr. Voloncs Bernadett kardiológus

dr. Voloncs Bernadett

kardiológus

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1999-ben szereztem diplomát, 2005-ben belgyógyász, 2008-ban pedig kardiológai szakvizsgát tettem. 2017-ben felnőtt transztorakális echokardiográfiából licencvizsgát tettem. Szakmai gyakorlatom a Pittsburgh-i Egyetemen, a németországi Isaar-ban, és Münchenben a Deutsches Herzzentrumban szereztem.
A Magyar Kardiológusok Társaságának, a European Society of Cardiology-nak, és a European Society of Echocardiography-nak is tagja vagyok.

Non-invazív (műtéti feltárás nélküli) kardiológiai vizsgálatokat végzek, ritmuszavarok, mellkasi fájdalom, nehézlégzés, billentyűbetegségek, magasvérnyomás kivizsgálása és kezelése tartozik a fő tevékenységeim közé. Kiemelt hangsúlyt fordítok a megelőzésre, a rizikóállapot felmérésére, szűrővizsgálatok végzésére.

Kórházi munkám során részt veszek az intenzív osztályos ellátást igénylő súlyos szívbetegek ellátásában és az akut szívinfarktusos betegek kezelésében is. Érdeklődési területemhez tartoznak a szívultrahang-vizsgálatok (terheléses és nyelőcsövön keresztül végzett ú.n. transoesophagealis vizsgálatok), amely témában hazai és külföldi kongresszuson is tartottam már előadást.