Horváth Andrea

Horváth Andrea

dietetikus

2013-ben végeztem Dietetikusként a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán. Szakmai gyakorlatomat a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Dietetikai szolgálatán végeztem.
2014-ben az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet Táplálkozástudományi Főosztályan kezdtem dolgozni dietetikusként. (Az Intézet jogutódja 2015-től az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. )
Feladataim közé tartozott többek között a táplálkozási kutatásokban való részvétel (BIOMARKER, OTÁP), közreműködés a táplálkozási ajánlások készítésében, részvétel a szakmai cikkek/publikációk megírásában, - a Közétkeztetési Rendelet előkészítésében és a szakvélemények előkészítésében, továbbá előadóként részt vettem szakmai konferenciákon. Fő szakterületem volt a gyermekkori túlsúly és elhízás felmérése, kezelési lehetőségei, melynek kapcsán részt vettem számos nemzetközi (WHO COSI) és hazai projektben is.

Dietetikus szakemberként hiteles és naprakész információkat igyekszem nyújtani a pácienseim részére.
Számomra nagyon fontos a prevenció, az egészségi problémák megelőzése illetve időben felismerése. Táplálkozással és dietoterápiával számos betegség nagyon jól kezelhető és az életminőség is eredményesen javulhat egy kiegyensúlyozott étrendet követve.

Arra törekszem, hogy a kialakított étrend csak a szükséges megszorításokat tartalmazza és felhívjam a figyelmet a sokszor felesleges önmegtartóztatásokra és a diéta hibák elkövetésére. Szeretnék segítséget nyújtani abban, hogy az étkezés ne a lemondásról szóljon, inkább az élethelyzethez alkalmazkodó, hosszútávon is követhető, szükség szerint egész életre szóló életmódváltás legyen a cél.