Gyakori kérdések

Hogyan jelentkezhetek vizsgálatra?

Vizsgálati időpontot az alábbi telefonszámon lehet előjegyezni:

0620/414-30-31

Milyen dokumentumokre van szükség a vizsgálatoknál?

- személyi igazolvány
- lakcímkártya
- TAJ kártya (amennyiben a lelet feltöltését kéri az EESZT rendszerbe).

Miért van szükség magánrendelésnél a TAJ számomra?

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), egy új egészségügyi rendszer, amely a vizsgálat eredményeit egy központi rendszerbe küldi, így minden vizsgálat automatikusan tárolódik. A későbbiekben a páciens és a jogosultsággal rendelkező kezelőorvosa is hozzá tud férni a korábbi vizsgálatokhoz. Az adatok tárolása TAJ szám alapján törénik. Amennyiben Ön nem rendelkezik TAJ számmal, vagy nem kívánja azt megadni, a leletet csak nyomtatott formában kapja meg, a feltöltés az EESZT-be nem történik meg.

Milyen fizetési módokra van lehetőség?

Készpénzzel és bankkártyával is fizethetők a szolgáltatások. Egészségpénztár megtakarítással rendelkező pacienseink számára a kiállított számla összeg az egészségpénztártól visszaigényelhető. A szerződött egészségpénztárak listáját honlapunkon megtekintheti.

Mi a teendőm, ha az adott vizsgálaton nem tudok megjelenni?

Mivel sokan várakoznak vizsgálati időpontra, mindannyiunk számára fontos, hogy időben értesüljünk arról, ha egy paciensünk nem tud megjelenni előjegyzett időpontjára. Ilyen esetben kérjük a lehető leghamarabb értesíteni rendelőnket, hogy mások számára átadhassuk az Ön vizsgálati időpontját!

Mi történik, ha kések a vizsgálatról?

Ultrahang vizsgálatok esetében a következő időpontok csúsznának, ennek elkerülése érdekében szakorvosunk a rendelési időn belül később tudja majd elvégezni Önnél az adott vizsgálatot. Egyéb vizsgálatok esetében a vizsgálat ideje a késés mértékével csökken. Ezért arra kérjük tisztelt pacienseinket, hogy a megadott időpont előtt 5-10 perccel szíveskedjenek a vizsgálatra megjelenni. Ezt ezúton is köszönjük!

Gyermekek vizsgálatát is elvégzik?

Rendelőnkben kizárólag felnőtt paciensek vizsgálatával foglalkozunk. 18 éven aluliak esetében kérjük gyermekorvosi rendelő felkeresését!

Ultrahang vizsgálat előtt lehet enni/inni?

Hasi ultrahang esetében a vizsgálatot megelőző 6 órában ne egyen, a folyadékfogyasztás szénsavas és cukros italok kivételével megengedett, valamint ebben az időszakban a rágógumizást kerülni kell. A vizsgálatra tele hólyaggal javasolt megjelenni, ehhez célszerű fél-egy órával az időpont előtt fél liter vizet fogyasztani. Egyéb testtájak vizsgálata esetén nincs semmilyen megkötés.

Mikor és hogyan kaphatom meg a laborvizsgálat eredményeit?

Az egyes vizsgálati eredmények kézhezvételének várható ideje az alábbi linken tekinthetők meg: https://www.vitalea.hu/labor.html Az eredményeket elektronikusan küldjük el a megadott e-mail címre, de ezek természetesen személyesen is átvehetők a rendelő recepcióján.

Mi a teendő, ha a vizsgálat napján légúti fertőzés tünetei vagy láz jelentkezne?

Mivel a legfontosabb számunkra, hogy a pácienseink ne kerülhessenek fertőzésveszélyes helyzetbe, ilyen esetben kérjük, hívja fel a kollégánkat, aki a tünetei alapján segít eldönteni, hogy a vizsgálaton történő megjelenés a többi páciensre és az ott dolgozókra veszélyt jelenthet-e.