A kardiológiai vizsgálat

Hogyan zajlik a kardiológiai szakorvosi vizsgálat?
A vizsgálat során az orvos először kikérdezi a panaszokat, az esetleges kórelőzményt, majd ezt követően történik a fizikális orvosi vizsgálat. Minden kardiológiai vizsgálaton készül EKG felvétel is, mely a szív elektromos működését mutatja meg. Az EKG vizsgálat segítségével diagnosztizálhatók ritmuszavarok, az elektromos ingerület vezetésének zavarai, valamint a szívizom oxigén ellátásának és működésének károsodása is.

Szívultrahang-vizsgálat
Az első kardiológiai szakorvosi vizsgálatnak része a szívultrahang vizsgálat, más néven echokardiográfia is. Ez egy ultrahangos képalkotó eljárás, ami gyors, fájdalommentes és nem jár semmilyen veszéllyel vagy káros hatással. Segítségével mozgóképet kaphatunk a szívről, láthatóvá válnak a szívüregek, a pitvarok és kamrák falai, a billentyűk, valamint a szívburok. A szívultrahang vizsgálat számos betegséget ki tud mutatni, segítségével könnyen diagnosztizálhatók billentyűhibák, kóros irányú véráramlás a szív üregei között, szívizomelhalást követően kialakult hegesedés, falmozgászavar, az üregekben lévő vérrög vagy a szívburokban kialakult kóros folyadékgyülem.


Kardiológia szakorvosi vizsgálat

24 órás vérnyomásmérés (ABPM)
A magas vérnyomás betegség kivizsgálása során gyakran előfordul, hogy a páciens az orvosi vizsgálat során feszült, idegesebb, ennek következtében pedig a vérnyomása kórosan magas is lehet, ez az úgynevezett "fehérköpeny hipertónia". A 24 vérnyomásmérés nagyon hasznos eszköz, mert a páciens az automata, nyakba akasztható vérnyomásmérő készüléket magával viszi, amit csak másnap hoz vissza. A készülék a vizsgálat alatt 24 órán át rendszeresen méri a vérnyomást és pulzust, az adatokat eltárolja és a készülék levételét követően, egy orvosi konzultáció keretében történik meg a kiértékelés. A vizsgálat napján a páciens a napi megszokott tevékenységeit folytathatja, a készülék nem akadályozza semmiben.
A 24 órás vérnyomásmérés segítségével kimutathatók vérnyomásproblémák, a nap során rövid ideig tartó vérnyomás ingadozások, kiugrások valamint alkalmas a vérnyomáscsökkentő terápia ellenőrzésére is.

24 órás EKG vizsgálat (Holter)
Amennyiben olyan panasz jelentkezik  (pl. szédülés, ájulás, szabálytalan szívműködés vagy mellkasi fájdalom) aminek hátterében felmerül időszakosan előforduló szívritmuszavar, a Holter vizsgálat segíthet tisztázni a diagnózist. A vizsgálat során a szív elektromos működését 24 órán keresztül figyeli a készülék, tulajdonképpen egy folyamatos EKG formájában. A páciens a nyakba akasztható apró készüléket és az érzékelő elektródákat egy napon keresztül viseli, közben a megszokott tevékenységét folytatja, dolgozhat, sportolhat. 24 óra elteltével a Holter készülék levételét követően a kontroll kardiológiai vizsgálaton kapja meg a kiértékelt véleményt. 

Kardiológia vizsgálat + EKG + szívultrahang 40.000 Ft
Kardiológia vizsgálat + EKG 28.000 Ft
Terheléses EKG vizsgálat 26.000 Ft
Kontroll kardiológiai vizsgálat (3 hónapon belül) 22.000 Ft
EKG kiértékelés nélkül 9.000 Ft
EKG szakorvosi kiértékeléssel 12.000 Ft
24 órás vérnyomás monitorozás (ABPM) 24.000 Ft
24 órás EKG vizsgálat szakorvosi kiértékeléssel (Holter) 28.000 Ft

Bejelentkezés kardiológiai vizsgálatra:
0620/414-30-31

Foglaljon időpontot